Concurs de astrofotografie » Secţiuni şi Premii

Secţiuni şi Premii

Oricare ar fi nivelul vostru de experienţă, nu aveţi nevoie decât de un aparat de fotografiat şi o viziune asupra cerului ca să intraţi în concurs. Puteţi alege una dintre cele două secţiuni sau le puteţi alegeţi pe ambele dacă sunteţi talentat! Vor fi oferite premii valoroase, aşa că nu mai staţi pe gânduri. Aveţi de unde să alegeţi ce să fotografiaţi, de la petele solare şi craterele de pe Luna până la Pleiade.


Secţiuni

Cerul şi Pământul

Evidenţiind legătura dintre Pământ şi Cosmos, lucrările înscrise la această secţiune trebuie să arate o parte din suprafaţa Pământului şi unul sau mai multe obiecte galileene prezente pe cer. Puteţi include orice elemente terestre: peisaje naturale, clădiri sau chiar oameni. Utilizarea unui telescop nu este permisă la această secţiune. Fotografiile din această categorie trebuie să aibă etichetele Flickr: „competition” şi „earthandsky”.


Dincolo de Pământ

Haideţi să ne apropiem de obiectele cosmice îndepărtate. Lucrările de la această secţiune trebuie să arate una sau mai multe obiecte galileene, dar să nu includă niciun element terestru. Folosirea unui telescop de până la 20 de cm (ori 8 inch) este permisă în această categorie. Fotografiile din această categorie trebuie să aibă etichetele Flickr: „competition” şi „beyondearth”.


Premii

La fiecare secţiune vor fi câte trei câştigători, aleşi de juriu. Premiile sunt următoarele:


Premiul I: Un Celestron SkyScout

De dimensiunea unei camere video şi cântărind mai puţin de 300 de grame, SkyScout utilizează o tehnologie GPS pentru a identifica instantaneu şi/sau localiza peste 50.000 de obiecte cereşti prin apăsarea unui singur buton şi ascultarea comentariilor despre obiect şi istoria lui. SkySkout-ul are de asemenea un căutător ce permite utilizatorilor să găsească obiectul dorit (de ex. Marte) dirijându-l cu săgeţi luminoase pe diplay-ul instrumentului respectiv.

Celestron SkyScout

Donat de ESA: http://www.esa.int


Premiul al II-lea: un player iPod Touch cu un soft Star Walk

Cel mai uimitor, de înaltă calitate, dinamic şi realistic, ghid stelar care există pe Pământ. Face pur şi simplu astronomia mai uşoară pentru toată lumea. Observă stelele, planetele, constelaţiile, ploile de meteori şi toate obiectele cereşti din locul preferat de pe Pământ. Nu contează unde sunteţi sau unde aţi dori să fiţi, cu inovaţia „earth view” din Star Walk, puteţi alege unde vreţi să fiţi! Noua ediţie Star Walk oferă o vedere 3D a Pământului cu care puteţi alege sau schimba după cum doriţi modul de afişare ale stelelor.

Softul Star Walk

http://www.astronomy2009.org/resources/products/starwalk/

iPod Touch


Premiul al III-lea: Atlas stelar

Standardul după care toate atlasele stelare sunt măsurate! Fiecare versiune ale Atlasului 2000.0 conţine 26 de hărţi, cu 81.312 de stele simple, duble şi variabile de magnitudine 8.5 şi mai strălucitoare şi 2700 de obiecte deep-sky. Include şi hărţi detaliate ale polilor cereşti şi regiunea galactică Virgo-Coma, precum şi coordonate care se suprapun pe hartă pentru a determina cu acurateţe poziţiile. Un instrument necesar pentru fiecare iubitor al stelelor!

Sky Atlas